Digital Marketing Resultaatverbeteringstips

Bent u klaar voor Mobile Marketing?
-Simon Westra Bizz Results

Internetverkeer op basis van mobile web browsing groeit sterk

Doordat het gebruik van smartphones en tablets voortdurend in populariteit toeneemt, zoeken steeds meer mensen informatie met behulp van deze draagbare apparaten. Mobile technologie ontwikkelt zich sterk en transformeert de manier waaropMobiele telefoon organisaties communiceren met hun doelgroepen. Onder het concept van “mobile marketing” vallen technieken als mobile websites, social location marketing, SMS- en MMS-marketing, mobile advertising
en mobile apps.

In 2012, zal wereldwijd het aantal mobiele telefoongebruikers zijn toegenomen tot 4.11 miljard*. Ook het aantal internetgebruikers, die het web opgaan met hun smartphones en tablets neemt gestaag toe. Is uw organisatie klaar om te profiteren van deze nieuwe ontwikkeling? *eMarketer, April 2011

Verbeter uw Internetzichtbaarheid met een Mobile Website
Benader je met je mobiele telefoon of met je smartphone traditionele websites, dan worden deze door elkaar gehaspeld of navigatie is moeilijk. Is uw website geschikt voor mobiele apparaten?
Vergeet niet, dat uw website de volgende eigenschappen zou moeten hebben:

  • Uw klanten niet verplichten onnodig te moeten scrollen in de breedte richting
  • Content goed leesbaar laten zijn ook op een klein scherm
  • Aangepast menu of knoppen om navigeren naar diverse pagina gebruiksvriendelijk te maken
  • Uw klanten niet verplichten tot ongemakkelijke downloads
  • Makkelijk bereikbaar voor elke mobile browser
  • Makkelijk aan te passen en te beheren website
  • Mobiele websites zorgen in totaliteit voor meer bezoekers naar uw website(s). Meestal is het hebben van een (Mobile)responsive site de beste oplossing. Het gaat te ver om in dit artikel hier verder op in te gaan.
  • Ook de voordelen die Google geeft aan responsive sites in de organische resultaten van Google zijn niet te verwaarlozen.

  • Voor meer informatie over wat er voor uw situatie helpt om meer bezoekers te krijgen kijk op mobile websites

   Best practices voor mobile website design:
   Leid mobile gebruikers naar een speciale ‘mobile’ versie van uw website.
   Door gebruik te maken van standaard mobile mark-ups (zoals  XHTML Basic en XHTML Mobile Profile) zorgt u ervoor dat uw pagina op het merendeel van de mobiele apparatuur kan worden weergegeven zoals  beoogd.
   Elke mobile browser vertoont merkbaar verschillende karakteristieken. Test uw mobile website op verschillende browsers en apparaten.
   Beperk de paginaomvang; liefst minder dan 10Kb.  Mobile pagina’s doen er langer over om te laden vanwege lagere netwerksnelheden. Minimaliseer daarom het gebruik van plaatjes.
   Controleer of alle pagina's aan elkaar zijn gelinkt. Maak browsen met een mobiele telefoon niet moeilijker, door gebruikers te dwingen om de back knop te gebruiken om zo te ontkomen aan dode (kapotte) links.
   Navigeren is lastig op een telefoon. Het is daarom belangrijk dat gebruikers  de volledige tekst kunnen zien wanneer de pagina is geladen, zonder te hoeven scrollen.
   Gebruik een enkele kolom lay-out om horizontaal scrollen te minimaliseren.
   Zorg ervoor dat er geen pop-ups of andere schermen verschijnen en verander het huidige scherm niet zonder de gebruiker te informeren.
   Wees bij video en audio voorzichtig met flash en andere gesloten formats, die niet geschikt zijn voor sommige apparaten. Download geen video/audio files zonder toestemming en gebruik NOOIT auto-play.

   Door QR-codes toe te passen, stuurt u  bezoekers naar uw website!
   QR (Quick Response) codes zijn die plaatjes die op barcode lijken en die kunnen worden gescand door smartphones. Ze bevatten meer informatie dan conventionele barcodes. Ze kunnen direct gelinkt worden naar URLs. Bijvoorbeeld: als je de onderstaande QR-code scant, word je direct naar google.com doorgestuurd.
                                                                       
   Deze barcodingtechnologie is in staat om eenvoudig social media- mogelijkheden en maatwerk landingpagina’s op te nemen en tekst gebaseerde informatie op te slaan zoals e-mailadressen. Deze codes kunnen eenvoudig worden gescand door bijna alle iPhones, Androids of andere smartphones voorzien van een camera en eenapplicatie om barcodes te kunnen scannen. Dit maakt het mogelijk om doelgroepen te verleiden met behulp van dynamische strategieën om  klanten te binden en te behouden.

   Hoe past uw bedrijf QR-codes toe om verkeer naar uw website te genereren?
   In geprinte media. QR-codes kunnen worden afgedrukt  in kranten /tijdschriften, posters, CD-labels. Door de code te scannen kan de gebruiker de mobile website van de adverteerder bereiken.

   Op websites. Deze codes kunnen op de primaire website worden gescand en leiden de bezoeker naar de mobile website.

   Op business cards. Uw potentiële klanten en zakelijke relaties kunnen de QR-code op uw visite kaartje scannen en u zo eenvoudig toevoegen aan hun telefonische contacten.

   Op product verpakkingen. Het aanbrengen van QR-codes op de verpakking van uw producten kan helpen om vitale informatie te verschaffen zoals klantservice contact gegevens, gebruikshand-leidingen en andere vitale informatie

   In vormen van direct marketing en in-shop print adverteren. QR-codes gebruiken in uw gedrukte advertenties, e-mailcampagnes of e-mail signatures kan enorm helpen om bezoekers te genereren en volgers te krijgen naar uw social networkprofielen op Facebook, Twitter of LinkedIn.

   Bij effectief event management. U kunt QR-codes afdrukken op  kaartjes of uitnodigingen voor uw event en ze linken aan Google Maps, RSVP-pagina’s  en ander gerelateerd eventmateriaal.
   Mobile marketing is niet duur, direct toepasbaar en persoonlijk. Het is een nieuwe manier om klantloyaliteit, verhoogd bewustzijn en verkoopbevordering te bewerkstelligen. Bizz Results kan uw bedrijf helpen om uw marketingstrategie te optimaliseren door gebruik te maken van deze opwindende nieuwe ontwikkeling. 


Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Captcha Image
Categories
Tags
Archief